Течна хидроизолация за покривни тераси – защо е най-добрият избор

Днес ще говорим за течна хидроизолация за покривни тераси и защо това е най-добрият избор. Покривните тераси могат да са голямо предимство за онези, които ги притежават, тъй като предлагат отлични условия да се наслаждавате на хубава гледка и открито пространство в условията на пренаселения град.

Въпреки това, те биха могли да са и голяма отговорност, тъй като не рядко създават грижи, независимо дали на вас или на съседите под вас. Онова, което може да реши проблемите ви е качествената течна хидроизолация на покривна тераса.

Какво представлява течна хидроизолация за покривни тераси

Течната изолация за покривни тераси е съвременно и ефективно решение за защита, която ще опази вашата тераса от условията на околната среда и ще предпази помещенията, които се намират под тази тераса, от проникване на влага.

Тя представлява специална хидроизолационна течност, която се нанася върху повърхността на терасата и образува непроницаемо покритие (повече за този продукт можете да научите на Ard.bg).

Течната хидроизолация за покривни тераси осигурява пълна покривност

Едно от предимствата на течната хидроизолация за покривни тераси е това, че тя се нанася и разпростира изключително равномерно върху цялата повърхност на терасата, включително и до труднодостъпните места.

Това осигурява пълна покривност и високо ниво на защита, без да остават незащитени промеждутъци или слаби точки, които в последствие да позволяват проникване на влага.

Течна хидроизолация за покривни тераси осигурява гъвкавост и еластичност

Тази изолация образува еластично по своето естество покритие, което може да се разтяга и свива с измененията на температурата и движенията на терасата.

Това напълно предотвратява създаването на пукнатини и по този начин осуетява проникването на вода през тях.

По-дълготрайна защита в сравнение с други алтернативи

Течната хидроизолация е по-издръжлива на вредни атмосферни условия като UV лъчи, високи и ниски температури, влага и химически вещества, отколкото са други нейни алтернативи.

Тя осигурява наистина дълготрайна защита на покривната тераса, предотвратявайки негативното въздействие на външните фактори.

Течната хидроизолация за покривна тераса се нанася бързо и лесно

Хидроизолацията в течна форма за покривни тераси може да се нанася бързо и лесно, използвайки четка, валяк или спрей. Тя не изисква сложни инструменти или специални умения, което я прави удобна дори и за самостоятелно приложение. Разбира се, винаги е по-добре това да се извърши от професионалисти.

Течна хидроизолация за покривни тераси осигурява безшевно покритие

Едно от големите предимства на това да заложите на течната хидроизолация на покривна тераса у дома си е, че при нейното прилагане се образува така нареченото безшевно покритие върху повърхността.

Това означава, че разлика от другите видове хидроизолации, тук няма свързващи “шевове”, които евентуално да се разрушат или да пропуснат вода. При този тип хидро-изолация се образува плътен и непрекъснат филм.

Ламинат и ламиниран паркет