Как да почистим петно от червено вино

Макар че червеното вино е една от най-полезните за здравето напитки, които можем да открием на пазара в наши дни, петната, които остават след червената напитка са истинско бедствие, особено ако попаднат върху любимата ви скъпа рокля.

Виното действа много бързо и може да обезцвети дрехата или ако тя е бяла, просто може да я съсипе, оставяйки едно розавеещо с червеникави нюанси грозно петно. Има обаче една много проста съставка, която върши чудеса в почистването на петна от червено вино и това е не нещо друго, а обикновената сол.

Почистването на петна от червено вино, оказва се, далеч не е толкова трудно колкото си мислим и то само благодарение на безотказното действие на солта.

1. Третирайте петното от вино незабавно! Ако изобщо е възможно да изчистите петното от вино, то вие трябва да направите всичко по силите си незабавно, а не да чакате докато това стане невъзможно. Първата стъпка е да изплакнете петното със студена вода.

Това прави възможно третирането на петното много бързо, дори и ако сте далеч от дома си. Най-добре е да пуснете студена вода да тече през плата от обратната към външната страна, но дори и това да не е възможно, по-добре облейте само външната страна, от колкото да не го правите изобщо.

2. Попийте петното веднага, за да може да се изсмуче колкото е възможно по-голямо количество от червеното вино. Тогава наръсете сол върху цялото петно и я оставете да действа там за приблизително около 2 или 3 минути.

След това изплакнете обилно и старателно с вода, като не забравяте да търкате мястото на петното между пръстите си. След това повторете всичко описано до сега докато не изчезнат всички следи от петното. Това може да означава да повторите процедурата няколко пъти.

3. Третирайте петното от вино с течен перилен препарат. Сипете малко препарат върху цялото петно и го оставете да подейства около 3 или 5 минути. След това го изплакнете с обилно количество вода.

Водата трябва да е студена, защото това увеличава шансовете за почистване на петното. Ако плата на дрехата позволява това, можете да третирате с препарат за петна и да оставите да подейства около 10 минути, след което да изплакнете с обилна струя.

И на края на кратко – ето какво ще ви бъде необходимо в почистването:

Всичко, от което се нуждаете, е чисто парче плат, малко обикновена готварска сол, течен перилен препарат и някакъв гел, сапун или препарат, който е специално създаден за третиране на петна.

Как да почистим петно от червено вино
4.3 (85.71%) 42 глас[а]

Магазин за ламинат в София