Как да си направим парфюм у дома

Това е много интересно и разтоварващо занимание. То напълно ще погълне вниманието ви, а резултатът ще е удовлетворяващ. Още тук е мястото да кажем, че в тази статия ще говорим не за течен, а за така наречения крем-парфюм, който се използва от най-древни времена.

Крем-парфюмът, всъщност както всеки парфюм, не замества дезодорантите, които ни предпазват от изпотяване и ни защитават от лошата миризма на бактериите при изпотяване под мишницата. Той е нещо различно, което просто ще направи кожата ви да ухае неустоимо.

Можете да го поставите както всеки друг парфюм зад ушите, на шията, на китките (от вътрешната страна) или на деколтето. Този тип крем парфюми се използват от времето на древен Египет, а ние сме сигурни, че ако опитате веднъж подобен продукт, ще станете негови почитатели за винаги.

Какво ни е необходимо за приготвянето на крем-парфюм?

Продуктите, които са необходими за ⅓ чаена чаша са:

  • 4 чаени лъжички восък;
  • 4 чаени лъжички масло от жожоба, бадем или дори маслина (последното е по-мазно и по-малко препоръчително, макар че е много полезно за кожата);
  • Около 30 капки (+/– 2 капки) етерично масло от сандалово дърво;
  • Около 30 капки (+/– 2 капки) ванилово масло (понякога се продава смесено с жожоба например);
  • Около 25 – 30 капки етерично масло от грейпфрут;
  • Около 25 – 30 капки етерично масло от бергамот;

Подготовката

Много внимателно разтопете пчелния восък. Можете да го направите като го поставите в купичка, а нея да поставите в друга пълна с вода. Всичко това се поставя на слаб огън. След разтапяне го разбъркайте с жожобата.

Когато видите, че двете съставки са се смесили не губете време, а бързо ги отстранете от огъня. Най-вероятно сместа няма да е твърде гореща, защото се предполага, че сте бързали да я отстраните на време от огъня. Ако не е много гореща, а просто топла, можете да продължите със следващата стъпка, а именно добавянето на етеричните масла.

Внимавайте с температурата, защото горещото може да ги повреди. Ако сместа се е сгорещила, изчакайте докато се охлади до около 48 градуса. След това разбъркайте всичко с етеричните масла и сложете сместа в нещо, което ви харесва. някои дами обичат да слагат подобни крем-парфюми в малки медальончета, а след това да ползват от тях винаги, когато им се прииска.

Колко време можем да ги съхраняваме?

Ако са с бадемово масло – до 9 месеца, ако сте използвали маслиново – до 12 месеца, а ако сте ползвали жожоба – до 24 месеца. Съхранявайте в затворена кутийка на хладно място.

Как да си направим парфюм у дома
4.2 (84.69%) 64 глас[а]

Магазин за ламинат в София