Отпушване на тоалетна – 4 лесни и бързи идеи

Определено запушената тоалетна е едно от най-неприятните неща, които биха могли да се случат в нашия любим дом. Със сигурност ви трябват идеи как да се справите с проблема. Предлагаме ви 4 лесни и бързи идеи за отпушване на тоалетна, които да ви помогнат да се справите с неприятния ВиК проблем в банята.

1. Залейте тоалетната с вряла вода

Това е едно от първите неща, които бихте могли да направите, за да отпушите тоалетната. Единственото, което трябва да направите е да изсипете малко вряла вода. Често това помага, но при условие, че боклуците са малки и лесно разтворими. Методът е особено ефективен при попаднали в тоалетната хранителни продукти, мазнини, голямо парче сапун или твърде много хартия.

В случай, че тоалетната ви е запушена с твърди боклуци като строителни материали или различни по вид предмети този метод няма да ви помогне.

Ако има някакво оттичане, дори и бавно изчакайте да малко и изсипете още вряла вода. В случай обаче, че няма отичане не сипвайте повече вода. Със сигурност по-неприятното нещо от запушена тоалетна е запушена тоалетна, която прелива.

2. Използване на плунжер или тел за отпушване на канали

Този метод е най-популярния начин за отпушване на тоалетни. За да бъде ефективно използването на плужнер е добре да има достатъчно вода в тоалетната. Бихте могли да комбинирате този метод със заливането с вряла вода. С резки движения трябва да се създаде вакуум. Чрез него замърсителите ще се разместят и така тоалетната ви ще се отпуши.

Ефективно е и използването на свредел за отпушване на тоалетнa. Ако нямате такъв бихте могли да използвате и специална стоманизирана тел. Тя има кука в единия си край.  Целта е да извадите боклука, които е запушил тоалетното гърне.

Използването на отпушващо вендузи също е много ефективен метод. Но с него трябва да сте особено внимателен, защото може да се получи приливане.

3. Използване на бутало за отпушване на тоалетна

Изключително подходящ метод ако значете, че запушването е причинено от предмет, който играе ролята на запушваща тапа, например детска играчка.

Обичайно това бутало е част от инструментариума на вяска къща, но дори и да нямате лесно ще го откриете в повечето строителни или железарски магазини.

Буталото е прост механизъм, който от едната страна има дървена дръжка, а от другата гумена клапа. Целта е буталото да създаде вакуум, с който да измъкнете предмета, който запушва тоалетната ви. Поставете буталото в тоалетната чиния там където е началото на тръбата, след което натиснете силно, но бавно на долу. Уверете се, че то покрива дупката на тръбите напълно. За да се постигне най-добър ефект буталото трябва да помпи вода, а не въздух.

4. Направете каналин от подръчни материали

Повечето препарати са ефективни, но само за определени запушвания. Самото изработване на каналин е лесно, по-трудната част е да се определи коя да е неговата активна съставка, например сода каустик.

Ако сте сигурни, че запушването на тоалетна е причинен от разтворими мръсотии можете да опитате да я отпушите с домашно приготвен препарат от оцет и сода за хляб – съотношението е 1:1. Първо изсипете малко от оцета в тоалетната, а след това и содата. Възможно е да се образуват мехури, добре е да затворите капака на тоалетната чиния. Ето защо е добре да изплакнете незабавно. Можете да повторите стъпките още един път. Нека сместа да поседи около 30 минути, след което бихте могли да залеете с вряла вода.

В случай, че нито един от горните съвет не ви помогне при отпушване на тоалетна чиния, значи е време да се обадите на професионален водопроводчик. Възможно е запушването да е дълбоко в тръбите. Водопроводчика има нужните опит и техника ще ви помогне да разрешите този изключително неприятен проблем.

Отпушване на тоалетна – 4 лесни и бързи идеи
4.2 (84.48%) 58 глас[а]

Sunrise-bg.com - Ламинат и паркет