Ръководство – Как да изберем офис столове

Ако се нанасяте в нов офис, то неизбежно ще ви се наложи да реновирате или закупите ново оборудване и по-конкретно качествени офис столове. Този наръчник има за цел да обърне фокус върху по-важните неща, които да следите при покупка на подобни столове.

Офис столове – фактори при покупка

Има няколко базови фактора, които ще ви помогнат да се ориентирате добре в морето от изкушаващи в ценови аспект предложения.

1. Ценови клас

Едно от най-важните неща, когато започнете да търсите офис столове е да си дадете ясна сметка дали искате те просто да изглеждат добре или да са наистина висококачествен продукт, който да допринесе за по-доброто усещане у вашите служители.

Можете да изберете между:

  • Скъпи и респективно по-луксозни офис столове;
  • Евтини столове;

Столове на цена под 200лв за брой няма как да бъдат класифицирани като качествени. Това най-често е изборът на малки фирми, които искат да изглеждат по-големи в очите на своите клиенти.

Истински сериозните компании купуват офис оборудване от този тип на доста по-висока цена, защото знаят, че служителят трябва да се чувства удобно, за да бъде ефективен. Разбира се има и доста по-луксозни варианти, които да създадат усещането за сериозна грижа за вашият персонал, както по отношение на удобство, така и във вектор функционалност.

Ако избирате евтина стока, без значение от нейния тип, то резонно следва да сте наясно с влошените характеристики спрямо далеч по-качествените, респективно и по-скъпи продукти:

  • Интензивна амортизация;
  • По-кратък експлоатационен живот;
  • По-ниско ниво на комфорт;
  • По-некачествени материали;
  • Съмнителен произход;
  • Отсъствие на гаранционен срок или значително по-кратък такъв;
  • По-скучен дизайн;
  • И т.н.

Предимството на по-ниския ценови клас офис столове, заради което все пак те биват купувани си остава единствено цената.

Естествено следва да си зададете въпроса – какво усещане искате да оставите в служителите си, а така и у посетителите на вашия нов офис.

 

2. Материали

Евтините материали се амортизират значително по-бързо. Една от масовите практики на компаниите, предлагащи евтини офис столове е да се фокусират върху някой по-ефектни елементи, които обаче бързо се забравят след като излезете от магазина, а усещането за неудовлетворение се засилва.

От ключово значение е да сравните материалите, използвани в производството и техните характеристики, като фокуса може да бъде върху дължината на гаранцията, която ще ви даде ясната разлика между 2-та типа продукти.

Ако се колебаете какво офис оборудване да поръчате, то просто се свържете със съответната компания и я попитайте защо да купите именно техния продукт. Добра практиката е да започнете с Low Cost сегмента, за да попитате търговците на по-висок клас столове за предимствата им след като цитирате какво ви предлага конкурентната компания на по-ниска цена.

По този начин ще имате възможност да направите информиран избор и да изберете най-подходящото оборудване за офис, което можете да си позволите.

 

3. Произход

Сред най-грозните масови практики на мебелните компании у нас е да се прекарва конкретен продукт от една държава в друга. Например масово мебели от Полша се представят за италиански.

Изисквайте сертификат за произход на съответния продукт или друга форма на писмено уверение, че след като сте инвестирали в качество ще получите именно такова, а не просто поредния надценен боклук.

Не забравяйте, че думата „балансирана цена“ има значение само в работата на рекламните агенции и посланието зад това клише често може да бъде описано с репликата „боклук, но евтин боклук“.

 

4. Дизайн & Удобство


Луксозните офис столове от по-висок клас се отличават значително от масовите за пазара продукти на добре познатите компании, бълващи евтини мебели. Дизайнът най-често е поръчков, разбирайте, че продуктите са създадени специално за съответната компания от доказани в сферата на интериорния дизайн европейски и световни експерти.

Удобството е пряко следствие от дизайна, тъй като столовете от Полша, Турция, Китай и други дестинации, по-популярни със съмнителното качество на продукцията си не са тествани, както тези произведени според стриктна стандартизация и патент на дизайна.

Именно удобството е нещото, което се усеща едва на по-късен етап и макар евтиният, но напудрен от търговците продукт да изглежда добре в магазина, то когато започнете да го използвате изненадите започват да се проявяват бързо.

 

5. Гаранция

Най-лесният начин да направите разликата между висок клас столове и нисък клас такива е гаранцията. Проста справка за това колко години гаранция дава търговеца ще ви ориентира за качеството на продукта.

Например компания, която предоставя по-висок клас италиански офис столове дава 5 години пълна гаранция за своите продукти, защото е наясно с техните характеристики и устойчивост. Масовите производители, окупирали българския пазар заради по-ниски цени най-често дават не повече от 18-24 месеца – разликата е повече от очевидна за всеки.

Ако търсите най-подходящите офис столове за вашия екип, то обърнете внимание на горните фактори, защото това как изглеждате в очите на клиентите и служителите в ключово за успеха на бизнеса ви.

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com