Фолиране на мебели – какви са ползите

Всичко е преходно. Колкото и да е ново, лъскаво, модерно и хубаво едно нещо, с годините то губи от първоначалния си блясък, но пък получава сантиментална стойност.

Ако и вие сте попаднали в тази ситуация да не искате да изхвърляте стария шкаф, например, но едновременно с това не ви харесва неговият външен вид, то е дошло ред да го облепите с фолио. Първо, преди всичко, може би е важно да определим някакви нужни качества, които трябва да притежава онзи, който извършва тази дейност.

Човекът, който се е ангажирал с това да облепи мебелите с фолио, трябва да подходи изключително прецизно, търпеливо и бавно, за да успее да се справи на ниво. Това със сигурност не е работа за хора, страдащи от това, че искат винаги всичко да става бързо и неусетно.

Какви разновидности фолиа има на пазара?

Продават се изключително много видове и модели фолиа за мебели на пазара. Изборът, който ще направите, зависи от няколко неща.

Първо, трябва да знаете какво ще обновявате. Съществуват водоустойчиви модели, които са подходящи за банята, но има и такива, които са специални за стъкло и витрини.

Произвеждат се и такива за мебели и електроуреди, които варират в дебелина и градивни материали. Идва моментът, в който наистина добре трябва да разчетете ситуацията и да си направите добра равносметка какъв искате да е крайният резултат.

След като вече сте разбрали помещението, мебел или уред, с който ще работите, идва ред на втората стъпка. Тя се изразява в това, че трябва да съобразите цветовете на стените с тези на фолиата, които ще използвате.

Това не е лесна задача, с която всеки да може да се справи. Не е достатъчно само да виждате цветовете, за да изпълните стъпката със съчетаването на цветове.

На пазара има много разновидности на цветове – някои имитират дърво, други, обаче, са пълни с различни шарки, рисунки и всякакви изображения, които можете да комбинирате успешно.

Как да приложите фолиото без да се получават грешки?

Ако мислите, че сте се справили добре с първите две точки от плана, то добре дошли в третата, а именно тази, която е свързана със същинската работа. Да залепите фолио може би изглежда лесно занимание, но тук всичко се основава на търпението и прецизността, за които писахме в началото.

Съветите са два. Първият е ако ще залепяте фолио върху мебел, то преди това забършете повърхността с влажна кърпа и чак след това стартирайте със залепянето.

Това предварително навлажняване ще ви позволи да редактирате с лесно отлепяне ако има някакви грешки в процеса на нанасяне. Така няма да се налага да наслагвате слоеве и да загрозявате мебелта или уреда.

Вторият съвет е свързан с така страшните балончета, които се образуват от въздух, влязъл под фолиото. Ако се получи и при вас, не се паникьосвайте, а просто вземете игла и спукайте съвсем нежно балончето, а след това забършете с кърпа.

След като сте изпълнили целия план, може да се порадвате на обновените вещи!

Интериорни решения Sunrise