Плот за маса – най-добрият избор

Когато попаднем в ситуация, изискваща от нас да обзаведем дома си до най-незначителната мебел, то тогава истинска суматоха и паника се настаняват в ежедневието. И все пак наша е отговорността да подредим мислите в главата си и сами за себе си да решим коя част от мебелировката е с ключова роля за пребиваването ни в новото жилище.

За никого не е тайна, че едни от първите места в списъка са заети от масата, столовете и спалнята. Те са онези мебели, които задължително трябва да присъстват още на първия етап от сглобяването на интериора. Тук обаче се появява още една дилема, а именно какъв да бъде плотът на масата, която възнамеряваме да закупим.

В текста по-долу ще посочим характеристиките на някой от най-често разпространите плотове, своевременно с това ще изложим техните положителни и отрицателни страни. В епицентъра на тази статия се корени стремежът да ви бъдем от изключителна полза при избора на плот за масите, които ще присъстват в дома ви.

Стъклени плотове – просторно, но трудно за поддържане

Стъклените плотове са сред най-разпространените. Те биват предпочитани както за обзавеждането на частни домове, така и за заведения, офиси, козметични центрове и много други. Те създават усещане за простор, особено в онези помещения, които не разполагат с твърде много свободна площ.

Освен това са термоустойчиви, което допълва положителните им качества. За сметка на това се почистват свръх трудоемко. Едва ли някога ще станете свидетели на стъклена маса, върху която да няма отпечатъци. Това е възможно единствено през първите няколко минути, прекарани върху нея. В момента, в който осъществите контакт с прибори, чаши или друго, то веднага ще оставите следите си върху стъклената повърхност.

Дървени плотове – уют, който не се вписва към модерния стил на обзавеждане

Дървените маси са също почти толкова предпочитани, колкото и стъклените. При тях обаче има нещо друго. Те внасят усещане за уют и топлина, но една масивна маса от орех, дъб, бук или друг материал в никакъв случай не би могла да се впише към модерния стил на обзавеждане, на който сте наблегнали.

Метални плотове – студенина, подходяща за промишлени помещения

Металните плотове са свръх претенциозни и капризни. Те не са сред предпочитаните от хората, които желаят в дома им да се настани светлина, хармония, усещане за нежност.

Надяваме се, че след прочита на тази статия, то вие ще се чувствате достатъчно информирани, за да можете да решите кой плот подхожда най-добре на дома ви. Ще откриете още много полезни съвети в domGradina.net.

Интериорни решения Sunrise