Струва ли си инвестицията в мултисплит система

Ако сте си поставили за задача да подсигурите с климатици цялото си жилище, има и доста по-добри варианти от това просто да поставяте отделен уред на всяка стая и да монтирате външно тяло на всеки балкон или прозорец.

Вариантът се нарича мултисплит система и дава възможност към едно външно тяло да се свържат две, три или повече вътрешни. Това спестява излишното загрозяване на фасадата на сградата, но освен това има и много други допълнителни предимства.

По висока стойност на този тип уредите

Обикновено, първото нещо, което забелязваме при този тип климатични инсталации е, че имаме една доста по-висока средна цена, отколкото при повечето стандартните модели.

Въпреки това, ако изчислим колко ще похарчим и колко ще спестим, нещата добиват съвсем друг вид. Така например, ако имаме жилище с три стаи, ще се окаже, че закупуването на една мултисплит система, ще осигури на практика безплатна климатизация на една от стаите.

Мултисплит системите с климатици

Причината е, че колкото и да са по-скъпи този вид системи, те със сигурност не струват колкото три климатика. Ето защо и инвестицията си заслужава, тъй като спестяваме от необходимостта да инсталираме отделен климатик на всяка стая.

Поддържане на комфортна температура във всяка стая

Важно е да се отбележи, че при този тип системи всяко едно от вътрешните тела е независимо от останалите. За много потребители основната пречка да се спрат на подобен тип уред е опасението, че ще се поддържа една и съща температура във всички стаи.

Това, обаче, съвсем не е така и позволява да се поддържа комфортна температура за обитателите във всяка една стая, независимо от поддържаната температура в останалите помещения.

Отличен дизайн

Мултисплит системите с климатици са малко по-големи като размер, като това се отнася, разбира се, само за външното тяло. Причината е, че от него се очаква доста по-голяма мощност, с която да се обезпечи достатъчно голямо пространство, поделено на стаи.

Климатикът трябва да е в състояние да затопли или охлади 2, 3 или повече отделни помещения, без при това да се претоварва или амортизира. Хубавото е това, че дизайнът е наистина много добър, така че това ще е още едно стилно допълнение на вашия дом.

Екзотичен паркет от Sunrise-bg.com