Графити на стената на къщата – защо това е нормално

Новото време ни нападна с невероятните неща, които донесе и които продължава да вади от своя багаж до ден днешен. Не е тайна за никого, че хората станаха някак си по-отворени към новите и екстравагантни идеи, които им се предлагат.

Една от тях е обрисуването на външната страна на дома. Явно отдавна вече едноцветните, спретнати къщурки не са на мода, заместени от многоцветност и ярки стени.

„Защо изобщо пишете за това?“

Защо пишем за това? Защото и ние сме в крак с времето и се стремим да ви показваме всеки аспект на модерния дом.

Докато повечето съвременни родители са на възраст между 45-55 години, то техните деца са вече в диапазона 20-25-годишна възраст. Това освен, че показва как лети времето не прощавайки ни на млади, ни на стари, сочи и още нещо.

Във все повече български семейства има поне един 22-годишен младеж, който е готов да се бори за това да убеди родителите си, че къщата е време да получи своята първа татуировка. Ако може да рисува и се изживява като млад художник, то къщата няма как да се размине без татус.

„Аз да не съм луд?! Как така ще драска по къщата?“

Е, разберете го детето сега. Има нужда да изяви себе си пред вас и да ви покаже в какво сте вложили парите си заради тези уроци по рисуване, които плащахте в продължение на пет години. Дайте му да се пробва с нещо малко.

Къщният татус не е задължително да бъде нещо супер мащабно или някой 3D-графит, струващ стотици левове. Става дума за инициалите на семейството, или някой по-изискан надпис, който да седи добре.

„Добре. Дай идеи, май ми стана интересно.“

Продължавам, разбира се. Идеята на графитите е проста – творческо изразяване на чувства и емоции чрез рисунки или стихове, нарисувани на стена.

Ако сте от по-закостенелите родители, то някой портрет на велика историческа личност от българското минало би стояла добре на стената, която гледа към вътрешния двор. Естествено, не е нужно да сте супер консервативни, за да заложите на портрет – винаги засилва възрожденския дух в жилището.

„Вие ме убедихте, ама аз нямам къща.“

Готово! Веднага даваме насока и за тази ситуация.

Ако живеете в апартамент, намиращ се в средата на стар панелен блок в столицата, не е никакъв проблем. Всичко, което ви трябва е да прецените кое е най-празното място вкъщи, малко материали, с които да работи детето и сте готови да превземете празнината на този ъгъл.

Лесно, само за няколко дни, вие ще имате красива рисунка на стената, която освен да краси и запълва, ще предизвика „уау“ ефект във всеки гост.

Ламинат и ламиниран паркет