Хидробокс – вана и душ кабина в едно

Хидробоксовете представляват конструкция, която хармонично обединява функциите на душ и вана, като обединява главните предимства.

Това е добра алтернатива на стандартната вана, тъй като прозрачните стени добре предпазват от изплискване на вода на пода.

А наличието на дълбока чаша, за разлика от малките душ кабини, позволява по желание да се потопим в топла вода.

Всъщност, хидробокс – това е хидромасажна кабина с корито, снабдена с допълнителни функции, такива като масаж, тропически душ и дори възможност да се почувстваме като в парна баня.

По размерите, които се предлагат днес на пазара конструкциите са доста разнообразни, което дава възможност да се избере според размерите на банята.

Но за малки помещения хидробоксът не е най-доброто решение, тъй като ще заеме голямо пространство и свободно време на практика не остава.

Затова ако сте ограничени в свободната площ, то по-добре да се вгледаме в съвременните душ кабини, които позволяват да се използват много от популярните днес функции – контрастен душ, хидромасаж и други.

Конструкция и функционалност на хидробокса

Повечето са оборудвани за хидромасаж, дюзи са разположени в задната стена на чашата и са вградени, непосредствено в нейния корпус.

За качествена работа на хидромасажа, налягането на водата се регулира с помощта на помпа, разположена в основата.

Функционалностите на съвременните хидробоксове поразяват въображението.

Те могат да са снабдени със стереосистеми, LED-подсветка, телефон, аеромасаж, парогенератор.

Затова може да се каже, че получавате уникално устройство, съчетаващо истински спа-салон и турска баня с красива подсветка и стереосистема.

На какво да обърне внимание на покупката?

При избор на хидробокс следва да се обърне внимание не само на функционалността, но и на качеството на изпълнение на цялата конструкция.

Именно от това ще зависи нейната дълготрайност и това, ще получите ли удоволствие от използването на това чудо на техниката.

Първо внимателно огледайте чашата – от какъв материал е?

С каква дебелина е?

Добрите качествени изделия се произвеждат от съвременните полимерни материали и са доста дебели, което ги прави издръжливи, дори и на значително тегло на къпещия се + водата в зависимост от обема на чашата.

С голяма здравина са хидробоксовете от армиран акрил.

Също се предлагат и чаши от стомана, а скъпите луксозни е възможно да са и от натурален камък или мрамор.

При покупка следва да се обърне внимание на надеждността на структурата, която ще служи за основа за цялото съоръжение.
Прозрачните врати са най-често от пластмаса – при евтините модели, и от закалено стъкло – при по-скъпите.

Пластмасата може да потъмнее и след няколко години експлоатация в резултат на почистване на повърхността със съвременни миещи средства съвсем да загуби вида си.

Пластмасата няма толкова механична здравина и може да се надраска или да се спука при удар с нещо твърдо.

 

Хидробокс – вана и душ кабина в едно
Оцени!

Sunrise-bg.com - Ламинат и паркет