Как да аранжираме двора като истински професионалисти

Оформлението на двора може да е много по-трудно, отколкото дизайна на вътрешното пространство. Причините за това са много, като една от тях е, че навън са нужни не само уменията да аранжираме пространството, а и уменията ни в областта на ботаниката. Но как да оформим цялостната концепция така, че да придадем на двора усещането, че върху него са работили професионалисти?

Започнете със симетрията и формите

Ако не знаете какъв подход да предприемете с оформлението на двора, започнете с това, че изчистените линии и наличието на симетрия винаги са добър вариант. Те лесно създават и внушават усещането за градина с модерен дизайн и стил.

 

Изчистените форми се възприемат добре от мозъка, казвайки ни, че всичко е както трябва и всяко нещо си е на мястото.

Как да използваме цветята

Използването на цветя е много важно, но в същото време, то трябва да прави изключително внимателно и с мярка. Имайте предвид, че използването на твърде много цветни растения може да бъде изморяващо и натоварващо очите.

 

И обратно – използването на подходящите растения и подходящите цветове може да е много успокояващо и релаксиращо, както за очите, така и за нервната система на човека като цяло.

Овалните форми са много елегантни

Използването на растения с меки и заоблени форми е класика, която се използва в много ботанически градини в Европа. Това със сигурност ще помогне за постигането на един елегантен и аристократичен привкус, който ще допадне на всеки.

 

Освен това, овалните форми успокояват, така че ще помогнат да направите градината едно още по-красиво и приятно място за почивка.

 

Най-лесният начин да постигнете този ефект е като засадите чемшир и го подрязвате в красиви овални форми. Можете да допълните с хортензия, която оформя овален храст, покрит с разкошни успокояващи цветове с пастелни тонове.

Кът за отдих в далечния край на двора

За да постигнете един професионален завършек на вашата градина, няма как да пропуснете и един малък кът за отдих, където да сядате с приятели на по чаша кафе или за закуска със семейството.

 

Най-доброто място, което да използвате за целта е някой по-отдалечен край на двора, където можете да съсредоточите и по-голямата част от цветята. Това ще създаде усещане за баланс и чувство за отправна точка, което придава смисъл на цялото дворно пространство наоколо.

Sunrise паркет София