Как да изберем сешоар за коса – професионален или домашен

Как да изберем сешоар, за да може с негова помощ лесно да си направим сами прическа? От какво няма смисъл да спестяваме? Какъв тип сешоар да изберем за сушене на коса у дома или в салона? Да разберем.

Мощност – избираме умно!

Този показател най-често се анализира от потребителите при покупка, и най-често на този етап се допускат груби грешки.

Неправилно е да се смята, че колкото по-мощен е сешоарът, толкова по-добър е самият уред. Днес се продават модели със следните параметри:

  • До 1200 вата – обикновено това са по-скъпи варианти, които се отличават с компактни габарити и малко тегло;
  • 1200-1600 вата – сегмент за използване у дома за сушене на коса и оформяне на прическа;
  • Повече от 1600-2300 вата – професионални модели;

Мощността често се асоциира с температурата на въздуха, който се подава се подава към косата. Всъщност мощността е скорост, с която нагретият въздух се извлича от сешоара.

От този показател зависи колко бързо може да се придаде на косата желаната форма. Колкото по-мощен сешоар, толкова по-малко време ще отнема оформяне на косата.

Но трябва да се има предвид, че голямата мощност –това е причина за прегряване на косата, а съответно и опасност за здравето и за външния вид.

Освен това, използването на голяма мощност според предназначението – без причиняване на вреда, може да се постигне само от професионалист.

Само фризьор може да избере оптимален режим за въздуха и бързо да направи прическа. Сешоарите с мощност от 2000 вата редовно се използват за оформяне или сушене на косата у дома.

Мощността задължително трябва да бъде посочена от производителя на опаковката.

Дамите с тънка коса или такива, които наскоро са си правили химично изправяне, е по-добре да изберат модел с неголяма мощност.

Колкото по-мощен е уредът, толкова по-силни и сериозни са термозащитните средства се налага да се използват.

Други технически параметри и функции

Не по-малко важен критерий трябва да е избор на регулатор на температура.

Стилистите съветват на областта на слепоочието винаги да се суши на понижена температура, тъй като косата е по-тънка и лесно да се увреди от горещия поток.

Освен това за закрепване на прическата, е необходимо да се мине по прическата именно с охладен въздух.

В по-скъпите модели този регулатор функционира автономно от аналогично устройство, регулиращо мощността, в по-евтините варианти са заедно.

Както и всеки друг електрически уред, сешоарът употребява определено количество електроенергия. И сред останалата битова техника, наред с микровълновата, консумира най-много ток.

Поради тази причина любителите не обичат да посочват колко консумира сешоара на опаковката. Ако за вас този показател има значение, прочетете информацията в инструкцията.

Как да изберем сешоар за коса – професионален или домашен
Оцени!

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com