Как да постигнем хармоничен двор пред дома си

Да имаш къща с двор далеч не означава, че всичко приключва само с обзавеждането на вътрешната част от къщата. Дворът също ви принадлежи и е желателно да полагате определени грижи за него.

Не е честно спрямо него да го дискриминирате като обръщате повече внимание на интериора и случайно да се правите, че сте забравили да изметете есенните листа, да подравните пътеката или да почистите външното стълбище от калта. Всичко това чака вас, така че захващайте се с… четене.

Нека бъде хармония в двора

Все още няма да ви принуждаваме да излизате веднага навън, за да отметнете част от задачките си, но се замислете дали да не го направите до края на деня. Прави впечатление, че на повечето хора, които са собственици на къща с двор, не им достига времето да се погрижат за всичко.

В този момент идваме ние с няколко препоръки, които може би ще ви помогнат да се справите с тежестта на задълженията. Преди всичко, ви съветваме да преброите ориентировъчно колко задължения имате и ако сметнете, че са повече пет, то да направите списък, по който ще се водите.

Не, шумата от дърветата не е декорация

Знаем, че повечето фотографи само чакат да паднат първите есенни листа и излизат навън със заредени фотоапарати. Във вашия двор, обаче, едва ли ще има есенна сватба или някоя фотосесия, така че вземете ралото и почистете листата.

Първото нещо, с което бихте могли да започнете, е да ги съберете на няколко отделни купчинки. След това всяка една от тях съберете в някакво платнище и ги изхвърлете в природата.

Защо не в кофи за боклук? Някое животинче би могло да си направи легло, което да го топли през студена есенна нощ, така че дайте шанс на животните да изпитат щастие.

Оградите не са само за опазване на двора

Ако сте от късметлиите, които да имат боядисана ограда, то… никак не сте късметлии. Хубавото на бялата, спретната ограда е, че е красива, а лошото е, че иска поддръжка.

Не се отчайвайте. Помните ли какво правеше Том Сойер?

Последвайте примера му и си повикайте помощници, които да ви ударят едно рамо в боядисването на оградата. Повярвайте, след като свършите тази тежка работа, външният вид на двора ви ще бъде много по-привлекателен.

Подрежете излишните клони

Желателно е от време на време да подрязвате клонките на дърветата по две причини. И двете ще ви донесат удовлетворение, така че помнете.

Първата е свързана чисто и просто с естетическия вид на растението. Това ще направи дървото да изглежда по-младо и красиво.

Втората причина е с цел допринасяне към правилното развитие на дървото. Излишните и изсъхнали клонки забавят както растежа, така и разлистването на растението.

Sunrise паркет София