Как да почистим боя за коса бързо и лесно

Всяка жена се е сблъсквала с проблема с остатъците от боя по скалпа след боядисване на косата. Избягването на това е невъзможно само по една причина – боята трябва да се втрива в корените за по-добро боядисване.

Но ако вътрешната част на главата, покрита с коса, не създава проблеми, то наличието на петна и остатъци по ушите, кожата на шията и на челото, а също и по ноктите, влошават външния ни вид.

При използване на светли тонове този проблем не бие толкова на очи, а ако се сложи грим, остатъците от боя стават незабележими.

По-неприятно е за тези, които използват тъмни тонове

Тук явните признаци на боята са видими с невъоръжено око и дори професионалният грим няма да може да ги спаси.

В такива моменти веднага се замисляме, с какво да измием боята за косата, как да почистим боята от кожата?

Процедурата трябва да бъде безболезнена, напълно безвредна и ефективна. Но всички посочени процедури могат да спомогнат за отстраняването на боята от тъкан.

Въпросът с отстраняването на следите от боята за коса, вълнува както дамите, които се боядисват у дома, както и тези, които посещават фризьорски салон за тази цел.

Невинаги фризьорът може да отстрани всички последствия от процедурата. Най-често тези места се прикриват с бретон или се прави специална прическа.

Ако боядисването е било вкъщи, то следите от процедурата ще останат не само на ръцете и на гребена, но и по ушите, задните части на шията.

Разлики между стари, засъхнали и пресни петна

Естествено, че петната, които сме забелязали първоначално са по-лесни за отстраняване.

С какво да изтрием в такъв случай боята за коса от кожата знае на практика всеки.

Тайната е да успеем да го направи своевременно.

Препоръчва се преди боядисването на косата в зоната около скалпа да се намаже с крем. Често се използва и вазелин.

В такива случаи въпросът с какво да си измием боята за коса от кожата на главата няма и да възникне.

Просто няма остане на това място, а след почистване с памучен тампон ще се отстрани напълно.

В тази технология има все пак има и отрицателен елемент – ако нанесем слой крем много близо до скалпа, то боядисаните участъци няма дълго да запазят яркостта си.

Пигментацията възниква около 5-10 минути след нанасяне на епидермиса.

Ако сте забелязали веднага петната, то е достатъчно е да използвате памучен тампон или кърпичка, накисната във вода или в лосион.

Ако сте си изцапали бузата или шията, то в рамките на 7-10 минути, ще можете да почистите боята с козметично мляко или с течност за отстраняване на сенки и гримове.

Sunrise паркет София