Как да полагаме грижи към невидимата част на растенията

В резултат на дълги години развитие и еволюция, човечеството се е обединило около една теза – здравите основи водят до стабилна структура. Е, въпросното твърдение не важи само при хората.

Едва ли е изненада за някого, че това е в абсолютна сила и при растенията. Постигането на здрави корени, създава силна устойчивост на цялостната структура на растенията.

Именно поради тази причина, днес ще хвърлим поглед към това как не само да полагате грижи за корените, но как да го правите наистина правилно. За нас е важно нашите читатели да се радват на щастливи растения, които освен помещенията и градините, да красят еднакво и живота на собствениците си.

Още в началото си проличава всичко

Повечето хора робуват на схващането, че щом коренчетата са покрити с пръст, то това непременно означава, че са се справили добре със засаждането. Е, дано не ви разочароваме ако и вие сте мислили така досега.

Важно е средата, в която засаждате растението да е добре подбрана. Какво означава това?

Имаме предвид, че трябва да използвате лека почва с добър дренаж. По този начин вие ще осигурите на статичните красавци достатъчен достъп до кислород (възможност да дишат), както и ще смалите шанса за образуване на плесен във времето.

„Без бодеж няма растеж“

Тази притча, набор на света, царува в средите на бодибилдърите и професионалистите в силовите спортове. Какво се има предвид?

Хранителните добавки, които взимат атлетите, им помагат да се възстановяват по-бързо, да постигат по-лесно своите резултати, както и да запазват силата си дори след тренировка. Е, както започнахме в началото – каквото за хората, такова и за растенията.

Знаете ли, че с хранителните вещества в хранителните добавки могат да се третират и растенията? Тук идеята е не да сипвате суроватъчен протеин на прах в саксията.

Става въпрос за това, че бихте могли да осигурите наличието на различни хранителни елементи като фосфор, азот, магнезий и др. Те ще спомогнат за по-бързото укрепване на растението, както и за по-бързия му растеж.

Повечето специалисти говорят за това, че наличието на катализатор на процесите в почвата, в която е засадено растението подпомагат усвояването на вода, фосфор и азот. Това гарантира чудесен старт още в самото начало на живота на крехкото създание в почвата.

Торовете

Ако трябва да продължим темата за хранителните добавки, то торовете действат по абсолютно същия начин на растенията. Дали естествени или такива на химическа основа, дали течни или сухи по своята консистенция – няма никакво значение.

Тяхната основна задача е да снабдяват мощно растенията с хранителни вещества, които да помогнат за цялостното укрепване и устойчивост от корените до върха.

Успех!

Обзавеждане, паркет и интериор