Как добре да почистим тостера вкъщи

„Крайчетата са прекалено препечени!“, „Ммм, как ухае. Ставам!“, „Мамо, пак ли от онези препечени филийки с масълце и шарена сол? Прекрасно!“.

Много е приятно, когато станеш сутрин и у дома се носи мек аромат на препечени филийки. Това ястие за закуска се е вкоренило в манталитета на българина като перфектната закуска.

Американските филми, от своя страна, с времето втълпиха на хората, че без препечен хляб семейната закуска не е нито семейна, нито закуска. Изводът от всичко това е, че хората от цял свят искат да постигнат перфектните препечени филийки.

Видове тостери

Тостерът е може би най-универсалният и притежаван уред на планетата. Трудно можем да назовем някой, който не притежава какъвто и да е тостер у дома.

Истината е, че всевъзможни марки произвеждат разнообразни видове тостери. Изцяло ваш е изборът за това какъв вид ще си изберете, за да направите закуската едно невероятно преживяване.

Повечето тостери за хляб притежават невероятни функции в зависимост най-вече от своя ценови клас. Някои разполагат с повече от 5 степени за изпичане, а други дори се затварят като папка и пресирайки филиите приготвят цели сандвичи, които биват равномерно изпечени и зашити в краищата от упражнения натиск.

Практичността и удобството от ползването на тостер го е превърнал в уред от първа необходимост. Изборът е наистина труден и ние ви съчувстваме искрено.

Докато повечето хора гледат за допълните екстри – високи стойки и поставки за подпичане на кроасани, модерният дизайн, многото бутони, разположени навсякъде, на заден план остават някои по-важни неща. Ето какво имаме предвид.

Днес няма да ви представим нещо като цялостен пътеводител към перфектния тостер, а ще се съсредоточим само в един от важните аспекти – начинът на почистване. Забелязали сме, че много от хората подценяват или дори пренебрегват този значим фактор при избора на тостер.

Трохите не трябва да ви плашат

Колкото и нов, красив, елегантен и непокътнат да изглежда вашият нов тостер, то след съвсем кратко време, той ще започне да се променя. Отвън ще започнат типичните надрасквания и огъвания на корпуса, но от вътре също настъпват съществени промени, които биха могли да се отразят на правилната му работа.

Наличието на трохи е напълно задължителен спътник при работата с хляб. Това е единственият недостатък на хлебните изделия.

При поставянето на съвсем стандартните филии в уреда, понякога е нормално да има допир в заобикалящите ги стени. Това предизвиква отронване на трохи, които попадат в долната част на тостера.

Ето тук идва моментът, в който бихте съжалявали, ако при закупуването на тостера, вие сте се вглеждали единствено в неговия дизайн. Проблем би настъпил ако вашият модел не разполага с подвижна тавичка за трохи.

Само с лесно изваждане на тавичката, вие ще се отървете изключително лесно от трохите и вашият тостер винаги ще блести от чистота. Хигиената в уредите за приготвяне на храна е важна част от работата с тях, така че следващия път, в който закупувате тостер за кухнята си, помислете и за аспекта поддръжка.

Ламинат и ламиниран паркет