Какво представлява хидроизолация на плосък покрив

Панелните блокове, строени преди много, много време, най-често се оказват онези сгради, нуждаещи се от скорошна хидроизолация, която да спаси положението в отделните апартаменти, състояние се помещения. Не позволявайте на влагата да навлиза в дома ви и да оказва своето разрушително влияние. Тази нужда от хидроизолация е продиктувана не само от амортизирането на материалите, но и от тяхното ниско качество.

В повечето случи домоуправителят на такъв панелен блок се опитва да събере средства от собствениците на отделните апартаменти. Неприятният момент настъпва тогава, когато голяма част от тях не желаят да инвестират и успяват да саботират самия процес. Хората, живущи на последния етаж са най-пострадали. Притиснати от обстоятелствата те са принудени да заплатят ремонтната дейност с лични средства и да сложат край на неприятния мухъл, обковал всяка една от стените на помещенията. Не забравяйте, че плесента би могъл да бъде изключително опасен за човешкото здраве. Особено неблагоприятно влияние оказва върху дихателните пътища. Стремете се да го премахнете на време.

Кои хидроизолационни материали се използват днес?

Преди повече от 20 години, при извършване на ремонтни дейности масова са се използвали мушами от окислен битум. Днес, те биват пълноценно заменени от битумни мембрани. Те се оказват свръх подходящи за ремонтирането на плоски покриви. Здравината и плътността им е много по-голяма и успяват да издържат на какви ли не температурни аномалии.

Какви методи се използват при полагане на хидроизолационни материали на плоски покриви?

Най-често се използва газопламъчното лепене. За да се осъществи то, се използват газови горелки. Използва се предимно при панелните блокове, тъй като тяхната основа е бетон. А бетонът, като материал, издържа на много високи температури и е трудно запалим.

Качествена хидроизолацияТова съвсем не е единствения метод, който специализирана фирма използва. Често строителните бригади си служат със самозалепващи се ленти и течни материали. Тези материали се препоръчват предимно за тераси и мокри помещения. Те нямат кой знае каква висока издръжливост на UV лъчи.

Самозалепващите ленти, за които ви споменахме малко по-горе, са подходящи за запълване на пукнатини, фуги и много други.

За да се осъществи качествена хидроизолация на плосък покрив, то материалите, участващи при направата й, трябва да бъдат поставени по точно определен начин. Само качеството не е достатъчно, за да ви се осигури дълъг експлоатационен живот. Ние не ви препоръчваме сами да се заемате с тази дейност. Нужни са не малко опит, знания и умения, които човек натрупва единствено с годините. Ето защо нашият съвет е да наемете Remont-na-pokrivi.org, които ще ви осигурят високо качество на изключително достъпни цени.

Sunrise - подови настилки и интериорни решения