Какво трябва да знаем, ако искаме дворът ни да бъде изпъстрен от красиви рози

Розите безспорно са едни от най-красивите цветя, които умеят да красят дворовете по необичайно вълнуващ и пленяващ начин. Неслучайно всеки един собственик на къща, която разполага с дворно пространство, залага на трънливите храсти, чиито цветове са толкова наситени и ухаещи, че човек трудно успява да им устои. В тази статия ще ви разкажем малко повече за розите и как те успяват да украсят домовете ни, така че да ги превърнат в същински произведения на изкуството. Надяваме се да ви бъдем наистина полезни и с наша помощ скоро да се сдобиете с чудни градини, сред които да се разхождате с удоволствие и да вдишвате от уханието на приказните рози.

Какво трябва да знаете за засаждането и отглеждането на розите

Повечето хора, които до този момент не са се сблъсквали с отглеждането на цветя, нямат ни най-малка представа какви грижи трябва да полагат за тях, така че те да съществуват колкото се може за по-дълго време и същевременно с това да цъфтят бляскаво и завладяващо. Отглеждането на розите не е никак лесна задача и ако тепърва ви предстои да се захванете с това, то трябва да вземете под внимание няколко важни неща.

Що се отнася до самата технология на засаждане, то добре е да знаете, че декоративните рози, за разлика от някой от останалите видове, не са толкова взискателни и не ще се налага да отделяте кой знае каква част от времето си, за да се радвате на китна и пъстра градина у дома. Умеят да се приспособяват към различни видове почва и това ги превръща в едни от най-предпочитаните растения сред хората, които не са заклети градинари, а отглеждането на цветя е едно от хобитата им.

След като вече сте избрали мястото, където възнамерявате да посадите самата роза, то задължително е да изкопаете яма, която да бъде дълбока не повече от 30 см. Не е нужно с ролетка да мерите всеки път, това може да го правите и на око. В крайна сметка, ако приемате този процес като задължение, а не като удоволствие, то вие никога няма да усетите насладата от това да бъдете истински градинари.

След като сте ги посадили от ключова важност е да полеете обилно с вода мястото. Това спомага за успешното прихващане на корените в почвата. Малко след това ще станете свидетели на това как едно коренче роза ще се превърне в истински красив храст, на който да се възхищавате всеки ден, когато минавате покрай него.

Обзавеждане, паркет и интериор