Къртене на плочки – кога може да се избегне

 

За да вземеш една част от дома си и да я промениш из основи, се изисква огромен кураж и това го знае всеки, който се е занимавал с ремонти в домашни условия. Важно е да знаете, обаче, къде да спрете, защото прекомерното внасяне на козметични промени в апартамента ви може да доведе до сериозни проблеми.

Реални случаи от практиката посочват, че хората, които наистина не познават никакви граници в правенето на ремонти най-често стигат до моменти, в които вече не знаят какво да направят и така се стига до сериозни проблеми. Знаехте ли, че може да се пробие важна тръба при козметичен ремонт на банята?

Е, професионалистите вече са се сблъсквали с този проблеми и знаят, че спукването на една тръба може да остави цял един жилищен блок без водоснабдяване за доста дълъг период от време. Именно заради тази прецизност си струва да наемете коректна строителна фирма.

Прецизността винаги е било нещото, което фирмите за професионални строителни услуги прилагат в работата си. Това се вижда доста лесно и в моментите след време, когато гостите ви виждат резултата от положения труд – професионалния почерк личи.

Винаги проверявайте възможните опции

Доста често един ремонт не може да се избегне съвсем. Може, обаче, последствията от него да се минимизират максимално и това да намали значително сроковете за изпълнение, които са поставени предварително.

За да сте сигурни, че трябва да се стигне до къртене на плочки, вие трябва да поискате поне две професионални мнения. Къртенето на бетон се различава от това при плочките (освен в случаите, когато просто искате да смените плочките) и може и да бъде избягвано, защото е доста трудоемка, скъпа и опасна процедура.

Все пак, обаче, ако трябва да се стигне до повредена тръба, която в жилищните блокове и кооперации често се намира под стените, респективно под плочките, трябва да се стигне до къртене. Експертите имат съвет и за тази ситуация.

Доверете се на професионалист, ако се стигне до къртене

Ако вече сте преминали през цялата процедура, включваща търсене на две професионални мнения, огледи от две независими фирми, изготвяне на две оферти и т.н., но плочките трябва да се къртят, то експертите съветват да предприемете следните действия. Винаги се доверявайте на специалист.

Без значение колко се оскъпява ремонтът (често сумата е пренебрежима) и без значение дали сроковете са с два-три дни повече (имайте предвид, че работата е пипкава) – доверявайте се на опита. Експертизата на фирмите ще ви помогне да освежите своята баня по най-добрия, безопасен и бърз начин.

Обзавеждане, паркет и интериор