Материали, от които може да си направите пътека в двора

Който си има къща с дворче е нереален късметлия. В днешното забързано ежедневие да си горд собственик на място за релакс, е нещо, за което всеки би ти завидял неблагородно.

Когато имаш двор, обаче, не никак лошо да го модернизираме през определено време. Затова освен време и финансова възможност, ние трябва да имаме и доза въображение.

Пътеката в двора е нещо, с което освен запълване на място, можем да спечелим и похвалите на гостите си. Разновидностите на дворните пътечки са страшно много, а броят на материалите, от които можем да ги направим, е безкраен.

Многообразието от видове пътечки бихме могли да съберем в два главни типа – пътеки с правилна форма и такива с форма неглиже. Първите внасят хармония и усещане за точност и стриктност, докато вторите изглеждат по-скоро като инцидентно създали се.

Естествено, от формата зависи и това какви материали ще използваме за направата на пътеката. Ако искаме да е идеално подравнена, няма да използваме павета, например.

Днес ще разгледаме и двата вида и в зависимост от формата, ще посочим по няколко материала, които е възможно да използваме за създаването на перфектната пътека. Нека видим.

Пътеки с правилни форми

Това са всички онези пътеки, които гледате по филмите, например. Те са толкова идеални, че дори не става ясно как точно са сътворени.

За да постигнете такава пътека в двора си няма да ви е нужно само въображение. Ще ви потрябват и умения, които ако нямате по-добре да потърсите от професионална помощ.

Намесата на професионалист далеч не е нещо срамно. Все пак при този вид говорим за правилна нивелация, точно измерване на ширина, напасване на основния материал, качествено запълване на разстоянията и все такива сложни неща.

Материали, които бихте могли да използвате за направата на такъв вид пътека е мозайката. Имайте предвид, че трудът за работа с точно този материал е доста скъп.

Причината е, че повечето фрагменти трябва да се напасват дълго време и трябва търпение и майсторлък. Плюс високата цена и срокът на изпълнение, бъдете сигурни и в това, че майсторът наистина е способен да свърши тази работа качествено.

Пътеки неглиже

Неглиже пътеките създават впечатление за непринуденост и ще придадат по-див характер на вашата градина. Това не е никак лошо, защото те изобщо не са грозни.

Плюс това, този вид пътеки са доста по-евтин вариант заради по-малкото количество труд, който се инвестира за тях. Тук имате и право на избор дали не искате сами да свършите работата.

Може да направите такъв вид пътека от големи речни камъни, например. Само трябва да сте сигурни, че не са прекалено хлъзгави. Ако оставите трева да расте около тях, ще постигнете перфектен баланс между усещане както за домашна, така и да дива обстановка.

Екзотичен паркет от Sunrise-bg.com