Модата сред цветята

Всяка сфера от нашия живот зависи от нейното време, течение, почитатели, критици и потребители. Когато говорим за цветя трябва да имаме в предвид, че трябва да следим модата сред цветята.

Ето каква е модата сред цветята

Представяме Ви последните модни тенденции сред цветята както и няколко съвета относно избора на букет според повода и получателя:

  1. Форма на букета – когато искате да поднесете цветя в букет неговата форма има значение – ако поднасяте цветя за сватба например букетът трябва да е по-малък – не се препоръчват обемните букети, защото стоят грубовати на фона на стилните аранжировки от цветя и булчинската рокля например. По-добър избор е падащия букет, разлятия букет или класически кръгъл букет от свежи цветя.

 

  1. Цветя – важно е какви цветя поставяте в букета. Това зависи от повода. Ако поднасяте цветя за рожден ден на възрастен човек, най-добре е цветята, използвани в букета да са предпочитани от него – заложете на дългите дръжки и меките цветове. Ако рожденият ден е на по-млад човек заложете на по-ексцентричен букет. Можете да разчупите клишираните форми и да проявите творчество с цветни и различни цветя. Ако поднасяте цветя и букет за романтични поводи заложете на розата и стилните букети – тук дългата дръжка отново е за предпочитане.

 

  1. Повод – за юбилей наблегнете на пищност и обем в меки цветове и групиран стил на аранжимент. За бизнес поводи или подарък за коктейл и т.н. заложете на стил и изчистени цветове. Разлети композиции от екзотични и редки цветя са перфектни за подобен повод. Не наблягайте на обема , а на уникалност и изчистени форми.

 

  1. Начин на поднасяне – цветята се поднасят със стил и чувство, което желаете да вмените на празнуващия – усмивката е задължителна, гледайте човека в очите и подайте цветята с отмерено движение. Интересен вариант е и използването на магазините за доставка на цветя – така изненадата е напълно постигната.

Малко история за букетите цветя

Цветята следват модни течения, продиктувани от нас – техните любители, потребители и производители. През 1900 първите флористи залагаха на групирани цветя, без уникална форма, след това се появи кръглия букет. Днес ние се връщаме назад към арт миналото , но умело го допълваме с отблясъка на съвременния свят. За добро или лошо, на пазара все повече навлиза комбинацията между различни цветя, не се използват еднотипните букети, а в някой развити общества, букетът е изместен от композиции, аранжировки и причудливи фигури от цветя.

С мода или без – цветята продължават да ни изненадват и радват – все така красиви, шарени и ароматни.

Модата сред цветята
4.3 (86.09%) 46 глас[а]

Ламинат и ламиниран паркет