Кое е най-подходящото отопление за апартамент

Изборът на отопление за апартамента съвсем не може да се нарече лесен, но определено е по-лесно да изберете отоплително тяло за един апартамент с две или три стаи, отколкото за голяма къща или вила, особено ако се стремите да осигурите комфортна температура на цялата сграда.

При апартаментите изборът е по-малък, а ако сме преценили правилно всички фактори, със сигурност няма да е трудно да се спрем на най-подходящото решение.

Климатикът е чудесна възможност

Климатикът винаги е бил и най-вероятно ще бъде и за в бъдеще най-добрата възможност, особено ако искате да можете да отоплявате и охлаждате жилището с един уред.

Това е чудесен начин да осигурите комфорт през всички сезони и месеци от годината. Най-голямото предимство са ниските сметки за ток, които ще ви позволи един климатик да поддържате, като това се счита един от оптималните начини да харчите по-малко.

Поставянето на климатик си има, разбира се, и своите недостатъци, като най-характерното за този вариант е по-високата първоначална инвестиция. Макар че това определено се компенсира във времето, все пак не всеки може да си позволи това.

Електрически конвектор – какви са предимствата

На пазара се предлага огромно разнообразие от електрически конвектори, като при тях разликата в цената понякога може да бъде и над 10 пъти в сравнение с климатиците.

Проблемът е, че повечето от конвекторите, които се предлагат са по-скоро създадени за отопление, а ако ще се използват и за охлаждане, огава изборът се стеснява изключително много и цените се вдигат успоредно с това.

Електрическите конвектори могат да имат най-различна форма и размери, като особено предпочитани и харесвани са панелите, които се поставят на стените (например под прозореца) и почти не се забелязват.

По-екзотични решения

Разбира се, можете да намерите и много други по-редки варианти, като например газова печка, която с едно захранване може да издържи цяла зима или пък по-редките печки на пелети, които са удачен избор ако имате място, където да съхранявате пелетите. Освен това, този вид печки (с пелети) са по-подходящи ако живеете на място, което се отличава с по-суров и неблагоприятен климат. Подобно на климатиците, по-качествените модели са доста скъпи и изискват голяма инвестиция.

Обзавеждане, паркет и интериор