Кои са основните недостатъци ако поддържаме градината си сами

Сигурно ще се съгласите, че работата в градината носи голямо удоволствие, а освен това, тя е и много полезна за здравето. Когато по цял ден сме зад бюрото в офиса, това може да е чудесен начин да се раздвижим и да свършим малко физическа работа.

 

Но когато оставим нашето собствено удоволствие настрана, идва наред един много важен въпрос – дали за градината е толкова добре ние, а не някой истински специалист в озеленяването на дворове да се грижи за нея.

Какво може да се обърка

Ако сте решили да полагате сами грижи за градината си, има доста неща, които биха могли да се объркат. Въпреки това, някои от най-честите са следните.

Да прекалите с поливането

Един от рисковете, в които можете да поставите градината си, това е опасността от преполиване.

 

Растенията много често са способни да се възстановят от по-продължителна суша, но ако ги преполивате системно, това може да ги съсипе окончателно.

 

Водата носи много рискове, но един от основните е това, че може да се намали достъпа на кислород до почвата и растението да се задуши.

Да прекалите с торовете

Наторяването може да е жизнено важно за растенията и понякога е наистина необходимо, но когато с него се прекали, това може доста бързо да изгори дори и най-устойчивите растения.

 

Ето защо е много важно да се внимава какво сипвате в почвата и всякакви торове, дори най-безвредните, да се използват с мярка.

Да прекалите с подрязването

Подрязването на много видове дървета и храсти е важно за тяхното здраве и устойчиво развитие.

 

Но за да може то да се случва без да се вреди на растението, подрязването трябва да се прави от специалисти, които имат опит в тази дейност.

 

Неправилното подкастряне на дървета и храсти може да доведе до скорошна гибел на растението.

Да съчетаете растения, които си пречат

Трябва да се има предвид това, че много от градинските цветя, дървета и храсти са несъвместими по между си.

 

Причината може да бъде в това, че се хвърля сянка на съседно растение или пък в кореновата система, която при някои видове е по-инвазивна.

 

Каквато и да е причината, трябва да се уверите, че видовете, които искате да съчетаете, непременно трябва да са съвместими по между си.

 

 

 

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com