Паста за зъби за бели и чисти обувки

На всеки един от вас му се е случвало да си закупи обувки, било то маратонки, гуменки, кецове или други спортни или елегантни, които не след дълго престават да бъдат толкова ослепителни, колкото в самото начало.

Най-често това се получава, заради замърсените подметки, които така никой не понася да гледа. Не винаги обаче пералнята е най-разумното решение, с помощта на което да избегнете това. Не са малко онези случаи, в които на етикета ни е посочено да не използваме перални машини, а единствено да ги поддържаме чрез ръчно пране.

Колкото и да не ви е приятно да се грижите за вашите обувки, то ако искате да изглеждате добре и хората около вас да хвърлят поглед към краката ви, е нужно да се запознаете с няколко вълшебни трика, които пастата за зъби върши. Надяваме се, че тази статия ще бъде изключително полезна за онези от вас, на които им е омръзнало да използват мокри кърпи и други почистващи средства след всяко обуване на модерните си спортни обувки.

Как да превърнем старите обувки в чисто нови?

Забравете за гъбите и почистващите препарати. Единственото, което ви е необходимо, е стара четка за зъби, която вече не използвате и паста за измиване на зъбите. В случай, че у дома не обичате да складирате ненужните вече предмети и в момента не разполагате с такава четка, то най-спокойно можете да използвате и гъба за миене на чинии, която ще ви дари с абсолютно същия резултат.

Преди да преминете към същественото действие, а именно почистването на подметките на обувките, се препоръчва внимателно да прецените гумената или силиконова повърхност. Ако сметнете, че тя е прекалено фина и съществува опасност лесно да се надраска, то най-добре би било да използвате меката част на гъбата, а не грапавата. Същото се отнася и за четките. Подходящи в този случай ще бъдат онези, чиито власинки са сравнително по фини и меки.

Чудите се какво следва сега, след като вече сте си набавили нужните средства? Разбира се, след като вече разполагате с подходящата четка или гъба и сте се въоръжили с паста, която не е нужно да бъде с избелваща формула, то значи идва ред на самото почистване. В продължение на няколко минути разтривайте подметките с измиващата смес, като отново трябва да внимавате да ги нараните. Все пак нека не забравяме, че целта ни е да възвърнем предишния им блясък, а не да ги унищожаваме.

Няколко минути по-късно можете да изплакнете с топла или хладка вода и да ги подсушите с кърпа. Гарантираме ви, че ще останете изумени и изключително доволни от крайния резултат, а именно идеално чисти обувки, току–що закупени от магазина. Надяваме се да сме ви били полезни и от този момент нататък да не се налага да подменяте своите обувки, заради захабена подметка.

Екзотичен паркет от Sunrise-bg.com