Подмяна на керемиди

Подмяната на керемидите е нещо, което не бива да се отлага, защото в противен случай това може да доведе до сериозни щети върху вашето имущество и върху здравето на самата постройка.

За да не прониква вътре дъждовна вода и влага от топящите се снегове, преди всяка зима е важно да се проверява надеждността на керемидите. Трябва да се огледа за размествания или счупвания, които да се превърнат във вход на водата към вътрешността на дома ви.

За да не се случи това ежегодното оглеждане трябва да се превърне във ваш навик. С малко късмет можете дори да откриете фира, която прави всичко това безплатно за свои клиенти.

При класическите керемиди

Подмяната на класическите керамични керемиди се приема за фасулска работа, но това обикновено е мнението на точно онези хора, които имат най-малко познания относно начините на извършване на това.

Неправилното наместване на керамичните керемиди може да доведе до тяхното счупване ако на покрива се качи човек, който да извършва дадена ремонтна дейност или просто да отпуши например комина.

Освен това, друг недостатък е вероятността да проникне много вода поради недобро уплътнение. Това може да доведе и до куп други последствия, като сега няма да изпадаме в излишни подробности по въпроса.

Именно в резултат от многобройните проблеми, които биха могли да възникнат в резултат от това, силно се препоръчва да потърсите опитен експерт, който да подмени керемидите.

Той ще направи това бързо, защото рутината оказва много голямо влияние върху качеството на работата при подобни дейности. Това за което човек би се мъчил цял ден, специалистът би отремонтирал за час.

При битумните керемиди

Когато на покрива възникне проблем с битумните керемиди хората обикновено изпадат в паника. Причината е, че повечето считат битумните керемиди за неподменяеми.

Това обаче абсолютно не е вярно, като те могат да се подменят не по-малко от всички други керемиди изработени от традиционни материали. Има си и някои особености, които правят тяхната подмяна малко по-сложна.

Така например, трябва с точност да се определи проблемното място, при което да се премахнат много внимателно гвоздеите, от повредената керемида, както и от някои от околните, които са забити в тази, която се подменя.

Неправилния монтаж на битумни керемиди може лесно да повреди околните. Освен това, ако поставянето не се извърши правилно, може да се стигне до протичане на покрива, което да доведе до поява на мухъл и други подобни.

Рисковете

Специалистите предупреждават, че подмяната на керемиди от непрофесионалист може да изложи човека на рискове за здравето. Ако непрофесионалист се качи на покрива, той лесно може да се спъне, подхлъзне или да загуби равновесие, а щетите могат да бъдат много сериозни.

Не си струва за няколко лева човек да се опитва да прави неща, които са му неприсъщи. Това обикновено означава, е в края на краищата ще похарчите повече средства, защото освен себе си, подлагате на риск и собствения си дом.

Ламинат и ламиниран паркет