Какви са предимствата на сглобяемите къщи и струва ли си да ги изберем

Сглобяемите къщи отдавна присъстват на българския пазар, но в същото време все още са достатъчно непопулярни и продължават да предизвикват мнителност и недоверие. Хората все още сравнително рядко ги разглеждат като възможност когато търсят дом за себе си и за своето семейство.

По-евтино ли излиза сглобяемата къща

При равни други условия (еднаква квадратура, същата етажност и други подобни подобни), сглобяемите къщи излизат по-евтини в сравнение с монолитните къщи, които са построени от тухли.

 

В същото време, те съвсем не са толкова ниски като цена, колкото хората първоначално си мислят и очакват. С други думи, ако си мислите, че за няколко хиляди лева ще издигнете цяла сглобяема къща, това няма как да стане.

 

Дори и когато намерите доста атрактивна оферта, не забравяйте да калкулирате безбройните довършителни работи по-нея. И все пак, ако ще си правите такава къща в покрайнините на София или Варна, крайната цена пак може да излезе на половина.

По-бързо ли се строи

Категорично може да се каже, че изграждането на една сглобяема къща отнема много по-кратко време, отколкото ако трябва да бъде тя довършена от друг строителен материал. В случай, че изберете този вариант, дори можете да очаквате подготовката и довършителните дейности да отнемат повече време от самото строителство.

По-добър ли е дизайнът

Както и други пъти сме подчертавали в DomGradina.net, дизайнът на едно жилище е от голямо значение. И това се отнася не само за интериора, но и за екстериора и за поддръжката на самата сграда.

 

Сглобяемите къщи се създават с много стилен и практичен дизайн. Това го прави лесни за поддържане, но и актуални, независимо от модните течения в строителството.

По-добри ли са за живеене

Най-важният въпрос по отношение на сглобяемите къщи е дали предлагат по-добро качество на живот. Тук няма съмнение, че тези сгради са създадени така, че да посрещнат всички съвременни изисквания и стандарти. Стените са идеално гладки и нямат изкривявания.

 

През летните месеци вътре е прохладно и климатичната инсталация може много лесно да поддържа температурата ниска. През зимата се поддържа топло и комфортно, без да се налага голям разход на електроенергия. На високо ниво е и звукоизолацията, която създава усещане за комфорт и удобство в собствената ви стая.

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com