Спално бельо – може ли то да повлияе на вашия сън

Добрият сън е един от основните фактори за добрия ден след това и е в основата на здравословния начин на живот и цялостното благосъстояние на човешкия организъм. Недоспиването и дискомфорта при спане могат да ви повлияят както физически, така и да рефлектират върху психическото ви състояние.

Може би не сте се замисляли за това, но дори и спалното бельо, което сте избрали, може да повлияе на цикличността на съня и неговото цялостно качество. Като повърхностна част на вашето легло, то има значение за това как ще прекарате нощта, поради което тук ще бъдат посочени няколко причини за това.

Спалното бельо докосва директно кожата ви

Една от причините, поради които може да се каже, че конкретният вид спално бельо може да повлияе на съня ви, е, че кожата ви е изложена на пряк допир с него. Представете си, че сте избрали чаршаф с по-твърда и груба повърхност, който е направен от синтетични влакна – този избор със сигурност може да доведе до раздразняване на кожата, сърбеж и дискомфорт.

Това няма как да не рефлектира върху съня ви и да понижи неговото качество, затова винаги избирайте материи, които са достатъчно меки на допир, спрямо конкретната чувствителност на вашата кожа. Ако търсите варианти, които са приятни на допир и предлагат нежно усещане върху кожата, в онлайн магазина PoPijami.bg може да разгледате богат каталог от достъпни и висококачествени предложения.

Възможно е спалните принадлежности, които сте избрали да задържат прекалено много топлината. Някои хора са предразположени към това да отделят повече топлина по време на сън, което събрано с неподходящото спално бельо може да доведе до изпотяване и дехидратация на тялото. Освен това поради усещането за по-висока температура може да започнете да се въртите в леглото и съответно спокойният ви сън да бъде нарушен от това неудобство.

При други хора нещата стоят точно по обратния начин – нуждаят се от повече топлина, за да могат да заспят и съответно след това да спят необезпокоявано. Ако сте именно от тези хора, които спят без чорапи само през топлите месеци и крайниците ви са вечно студени, може би ще е необходимо да потърсите спално бельо, което не е прекалено дишащо, а ще задържи топлината, която ви е така необходима за добър сън.

Как да избирате своето спално бельо

Винаги сравнявайте няколко качества на спалните аксесоари – комфорт, проветривост, хипоалергенност и качество.

От години най-предпочитаната материя за спалните платове е памукът, поради почти универсалната му приложимост спрямо всички различни типове хора, що се отнася до сън. В PoPijami.bg можете да намерите високо качество стопроцентово памучни спални комплекти, както и единични чаршафи и калъфи на доста ниски цени.

Памучната материя ще ви донесе необходимата свежест, мекота, лекота и удобство, така че сънят ви да бъде необезпокояван, а следващия ден да започне с искрена усмивка.

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com