Топ 8 приложения на единичните чорапи

Това рано или късно се случва във всеки дом – един чорап безследно изчезва, и другият остава неизползваем. Не е възможно да се използва по предназначение, но не трябва да се бърза да се изхвърля – в домакинството е подходящ.

1. Калъф за чадър

Ако калъфът на чадъра се е загубил, заменете го с чист памучен чорап. Навън този аксесоар, разбира се, няма как да се вземе, но за по-нататъшно съхранение и защита на чадъра от възможни увреждания.

2. Полиране на повърхности

Мекият чорап е най-подходящ за нанасяне на защитен восък на повърхността на мебелите, а също и за полиране на изделия от сребро, мед и олово. Използването е много удобно, и мъх на практика не остава.

3. Защита на коленете

Старите ненужни чорапи ще помогнат за защита на ставите по време на домакинска работа, изискваща допълнителен престой на колене на твърд под.

Отрежете горната част на чорап, сложете бандаж на коленете и подложете вата или мека тъкан, слагана няколко пъти.

4. Заледени чистачки

За защита на чистачките на предното стъкло на автомобила сложете на тях чорапи и оставете в този вид за през нощта. Само не ги слагайте на стъклото. Отлепването на заледена памучна тъкан от стъкло е изключително трудна задача.

5. Калъф за подочистачка

Високият чорап с дълги власинки е отличен заместител на калъфа на подочистачката. Памучната тъкан добре поема влага и не оставя петна по пода. След почистване чорапите могат просто да се изперат в пералнята.

6. Почистване на щори

Старите чорапи са прекрасен инструмент за отстраняване на прах. Сложете този предмет на гардероба на ръка и почистете сегментите на щорите, като ги притиснете и от двете страни.

Чорапите успешно се справят с отстраняването на прах от листата на стайните растения и от всякакви други повърхности.

А ако сложим чорап на дълга линия и го закрепим за гума можем да забършем пода, дори на най-труднодостъпното място като пространството между шкаф и стена.

7. Фини предмети

Трябва да съберем от пода разсипаните пирони или да намерим обица, търколила се под леглото. Тогава слагаме на тръбата на прахосмукачката тънък чорап – желателно сатенен и го слагаме в основата на твърдата гума.

Така изгубените вещи няма да попаднат в торбата на прахосмукачката, а ще се задържат на тъканта.

8. Ароматно саше

За да ухаят приятно спалното бельо и хавлиите с благоприятни аромати, слагаме при изпраното чорап с няколко капки от любимото ви етерично масло.

А също можете да сложите вътре сухи ароматни треви – мента, босилек, розови листа. Ако добавите в сашето и няколко клончета лавандула, то дрехите ще бъдат защитени и от насекоми.

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com