Как да избегнем ползването на белина за избелване на дрехи

Ако сте почитатели на белия цвят и имате голямо количество бели дрехи и спално бельо у дома, най-вероятно сте забелязали, че с времето тези тъкани потъмняват и придобиват един много характерен жълтеникав цвят, който създава усещането, че са изключително стари.

Много хора, за да избегнат пожълтяването на тъканите, слагат белина при прането, но всъщност това крие рискове. Белината уврежда тъканите. Да, те наистина ще бъдат снежно бели, но скоро ще започнат да се нацепват и накъсват.

Става така, че сме изправени пред избора – жълти и здрави дрехи и чаршафи или бели и накъсани. Да не споменаваме и това, че много хора изпитват нетърпимост към тежката миризма на белина. Неприятна работа. А де да имаше нещо, което да ухае добре и да е напълно безвредно и безопасно…

Всъщност, истината е, че такава алтернатива наистина съществува. Ето за какво става въпрос. Следващият път, в който ви се налага да изперете в пералната машина или на ръка бели дрехи, не е необходимо да ползвате белина, за да избелвате прането за сметка на неговата здравина.

Това, което трябва да направите и което е напълно достатъчно, е просто да добавите в легена или в пералнята около 10 или защо не дори 20 капки натурално етерично масло от лимон. Това е естествен продукт който няма да навреди по абсолютно никакъв начин дори и на най-чувствителните тъкани, а да не споменаваме и факта, че е напълно безвреден за хората, които ще носят тези дрехи.

Както е известно, силните препарати и детергенти често причиняват алергични реакции в хората, но с етеричното масло от лимон това няма да се случи. Този естествен продукт ще можете да откриете в аптеките, особено в билковите аптеки.

Това масло е не само абсолютно безвредно и безопасно при третиране на вашите дрехи, но то е и изключително ефективно. Опиталите тази практика обещават, че всеки би останал доволен от резултатите. Ако се използва редовно при прането на белите дрехи, етеричното масло от лимон ще избели леко тъканите.

Това ще бъде видимо и с просто око.  Дрехите, които са изпрани с добавени 10 или 20 капки етерично масло от лимон във водата, без значение дали ще са накиснати в леген, или ще са пуснати в пералната машина. Ще притежават една специфична снежна белота, която иначе може да се постигне само с много скъп продукт.

Много хора изразяват скептично отношение към подобни практики, в които се разчита на изцяло естествени препарати, но в края на краищата няма да загубите нищо, ако проверите лично дали етеричното масло от лимон действа върху прането, или не. При всички положения, ако не сте доволни от резултата в избелването, то ароматът ще ви заплени.

Масивен паркет София