Как да почистим спалнята с 5 лесни стъпки

Почистването на вашата спалня ежедневно, отделяйки само по няколко минути, е далеч по-лесно и рутинно занимание от това да я почиствате веднъж на няколко седмици основно.

Разбира се, това също е необходимо да се прави от време на време, но нуждата от такива големи и основни почиствания всъщност може много лесно да се сведе до минимум. Това ще ви помогне да намирате повече време за нещата, които харесвате, вместо да прекарвате времето в чистене.

Стъпки за лесно почистване на спалнята

  1. Приберете всички дрехи по шкафовете. Откажете се от навика да ги оставяте да висят по облегалките на кресла или столови, или пък да ги оставяйте да лежат върху леглото. Може да ви се вижда лесно да се преоблечете и просто да скочите в леглото след работа, особено ако сте много изморени, но всъщност това ще ви създаде допълнително много грижи в края на седмицата. Което е за пране – сложете в панера с мръсни дрехи. Което е чисто – просто сгънете и приберете.
  1. Оправяйте си леглото всяка сутрин. Според мнозина именно леглото определя цялостният облик на стаята. Ако то е оправено, то цялата стая изглежда подредена и чиста. Ако от друга страна леглото е разхвърлено, със запретната завивка, намачкана възглавница и набран чаршаф – стаята заприличва на кочина. Каква ирония – а именно това е нещото, което можете най-бързо да вкарате в ред дори и когато бързате за работа рано сутринта.
  1. Редовното почистване е от първостепенно значение. По-важно е да отделяте за чистене 3 до 5 минути всеки ден, от колкото 3 часа всяка неделя докато другите хора се разхождат в парка и се радват на хубавото време на вън. Просто се научете да правите това по навик. Виждате мръсна чаша? Не чакайте втора покана – измийте я. Мръсни чорапи на пода? Пуснете ги в пералнята. Струпани дрехи? Тях сгънете и поставете в гардероба.
  1. Ако не живеете сами, споделете отговорностите. Ако живеете с вашия партньор, то нека и той да поеме част от грижите по стаята. Например чистенето с прахосмукачка може да е негова отговорност, бърсането на праха също, а останалите ежедневни рутинни дейности да поемете вие.
  1. Научете един полезен навик – всяко нещо да си знае мястото. Това означава всяко нещо, което извадите от някой шкаф или чекмедже после да се връща на мястото си. Ако изучавате навиците на хората около вас известно време, най-вероятно ще забележите, че най-голяма бъркотия създава лошият обичай да вадим нещо от някой шкаф и после да не го прибираме обратно
Как да почистим спалнята с 5 лесни стъпки
4.3 (86.05%) 43 глас[а]

Ламинат и ламиниран паркет