Колко често да почистваме гардероба основно и как да го ароматизираме

оОсновното почистване на гардероба не е нещо, което да трябва да правите постоянно. Това е процедура, която да повтаряте един или два пъти в годината.

Предполага се, че вътре няма как да се генерира голямо количество прах, тъй като вратичките му са затворени, а и самото движение на дрехи ту навътре, ту на вън не позволява задържане и натрупване на прахови частици.

Въпреки това, почистването един или два пъти на година е препоръчително. Тоест, бихте могли да правите това през отпуската си (ако е веднъж в годината) или при смяна на зимен и летен гардероб, в случай, че правите това два пъти в годината.

Основното почистване всъщност изобщо не е трудно. Само трябва да извадите всички дрехи от вън, да ги поставите на леглото и да си разчистите терена за действие.

Следващата стъпка е да вземете един напълно чист парцал от микрофибър и един пулверизатор. В пулверизатора канете няколко капки етерично масло от чаено дърво и лимон. Разбъркайте ги с вода и започвайте.

Напръскайте с пулверизатора, а след това почиствайте идеално с чистото парче микрофибров плат. След като сте завършили всичко, можете да попиете всичко финално с една суха хартиена кърпичка, защото е възможно да остане влага някъде, а това не е желателно. След това можете да върнете дрехите обратно вътре.

А как да направим така, че гардеробът да ухае приятно?

Някои хора толкова много държат в гардеробите им да ухае приятно, че понякога дори пръскат вътре по малко парфюм за целта. Трябва да ви кажа обаче, че това изобщо не е необходимо. Защо ли? Много просто. Защото има много по-ефективни решения, които оставят много по-устойчив и траен във времето аромат.

От какво се нуждаем?

Нужни са ви единствено едно памуче за почистване на грим и малко шишенце с етерично масло от сандалово дърво. Уханието на сандаловото дърво е изключително фино и аристократично. То говори за добър вкус и в същото време е много деликатно.

Всъщност, то се използва в парфюмерията и изработването на някои доста елегантни и търсени парфюми. Просто напоете един тампон за грим или памуче с етерично масло от сандалово дърво и поставете памучето някъде в долната част на гардероба.

То постоянно ще излъчва лека и изтънчена миризма, която постепенно ще се придаде дори и на дрехите, които държите в гардероба. Това е изключително приятно, защото уханието създава усещане за благосъстояние и за скъп бутик.

Освен това ароматът на сандаловото дърво е ненатрапчив, което ще ви помогне в случаите, в които искате парфюмът ви да изпъкне. От друга страна, ако използвате парфюми за да ароматизирате гардероба си, може да се получи наслагване на аромати, което да заглуши един от ароматите.

Колко често да почистваме гардероба основно и как да го ароматизираме
4.2 (84.55%) 44 глас[а]

Sunrise - подови настилки и интериорни решения