Стайните растения, които пречистват въздуха у дома

Цветята у дома създават много приятна и свежа атмосфера. До голяма степен, освен естетиката, която създават те имат и полезни свойства. Една голяма част от тях са растения, които пречистват въздуха в помещението.

Когато решите да си закупите някакво цвете, вие трябва да сте напълно наясно дали то е подходящо за отглеждане в затворени помещения. Някой от растенията могат да отделят летливи съединения, които да застрашат здравето на човек и вие определено трябва да се научите да ги избягвате. Те са подходящи само за открити площи.

Изборът ви трябва да се основава на добра информираност и съобразяване с факта, че в стаите на бебета и по-малки деца не е препоръчително да има наличие на каквито и да е било растения. В техните саксии/сандъци са много добра среда за развитието на микроорганизми, които могат да причинят дискомфорт на човек.

Ето ви и списък с растения, които пречистват въздуха

  1. Змийско цвете

Познато е още под наименованието „езикът на свекървата“. Това растение обича влагата и по-малко осветени места. Можете да го поставите на подходящо място във вашата баня. Така успешно ще използвате и неговото свойство да преработва от въздуха формалдехида, които е е характерен за използването почистващи препарати и тоалетната хартия.

  1. Алое вера

Това растение има много положителни качества от течността, намираща се в листата му. Можете да я нанесете директно върху някакви раздразнения по кожата си и сами ще се убедите в ефекта му. Алоето обича светлина и е добра да го поставите до някой слънчев прозорец.

То прочиства въздуха от формалдехида и бензола, които се срещат в почистващите препарати и в боите. Кухнята е много подходящо място за позиционирането на алое вера.

  1. Фикус бенджамин

Това е много красиво растение, което изисква по-често поливане и достатъчно светлина. Фикусът ще се справи с вредните вещества, отделяни от мебелите и килимите в помещенията на дома ви. Най-добре ще е да го поставите в хола.

  1. Хризантема

Хризантемите има изключително красиви цветове, които радват окото на всеки посетител на дома или офиса ви. Те създават много приятно настроение, но и имат много добра пречистваща функция. Тя се изразява в премахване на веществата, съдържащи се в лепилото, перилните препарати и пластмасата от въздуха. Осигурете на хризантемата много светлина, най-вече в периода и на цъфтене.

  1. Азалия

Още един представител на цъфтящите растения. Азлията се нуждае по по-хладно място, но с достатъчен достъп на естествена светлина. Пречистващите способности на това нежно цвете се изразяват в отстраняването от въздуха на формалдехида, който се отделя от изолационната пяна и шперплата използвани в жилището ви.

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com