3 безопасни съвета за организиране на разпилените кабели

Гениалните хора обикновено са едни от най-разпилените. Това е нещо, което всеки малко по-информиран човек знае.

Понеже знаем, че нашите материали се четат главно от гениални личности, то ние трябва да се погрижим влагат цялата си енергия във важните неща докато ние мислим за останалото. Затова днес ще ви позанимаем с това как да организирате разпилените кабели вкъщи така, че да не пречат.

Съвети за прибрани кабели

Понякога задавате ли си въпроса как всичко да е включено и едновременно с това да запазим нивото на удобство вкъщи. Е, отговор има.

Някои варианти са по-бюджетни и изискват повече въображение, докато други включват в себе си влагане на малко финансови средства.

Вид #1: Органайзер за кабели

Започваме с единствения платен вариант за разрешение на проблема с излизащите отвсякъде кабели. Отидете в най-близкия специализиран магазин и попитайте служителите, работещи там дали в момента е наличен органайзер за кабели.

Съществуват няколко вида, които са известни до момента. Единият наподобява острилка, но разликата е там, че в отворите се поставят кабели, които се събират много близо един до друг и така се предотвратява разминаването в напълно противоположни посоки.

Друг вид това е органайзерът във форма на ластична лента. Този вид може да ви помогне за организирането и на други видове вещи, но повярвайте, най-ефикасен е при складирането на кабели, които не използвате всеки ден.

Работи отново на обединяващ принцип но се омотава само веднъж около снопчето от кабели, което искате да приберете някъде. Така освен навън, кабелите ви ще са прибрани по удобен начин и в някой шкаф докато изчакват да ви влязат в употреба.

Вид #2: Проблемът с кабели по ъглите

Вярно е, че кабелите се характеризират с добро ниво на пластичност, но понякога ъглите са прекалено остри и по този начин няма как да приберем проводниците плътно до стената. В резултат на това с времето те започват да пречат за извършването на някои дейности.

Решението е изолирбанд. Достатъчно е само една намотка с тиксото около образувалия се сноп, за да прикрепи всеки кабел към останалите и по този начин да се получи едно голямо, но здраво ядро, което да не се разпръсва в различни посоки.

Проблемът тук е, че това е временно решение поради неголямата устойчивост на тиксото във времето. Естествено, ако нямате изолирбанд, може да използвате и обикновено тиксо, но така рискувате да останат лепкави следи по кабелите, което в един момент може да се окаже пречка.

Вид #3: Органайзер тип „скоба“

Това е един евтин, но ефикасен метод, който позволява прикрепяне по височината на стената. Хубавото на този вариант е, че може да се използва и за отоплителни тръби на радиатор, които са доста дебели и ако не се закрепят правилно може да създадат проблеми.

Съществуват три, четири, пет местни скоби, в които да поставяте по един кабел, а след това цялата скоба се закрепя за стената. По този начин освен пространство, вие си осигурявате и удобството да можете по всяко време да проследявате лесно кое устройство е включено и откъде минава неговият кабел.

Sunrise - подови настилки и интериорни решения