Монтаж на тоалетна чиния

Планирате монтаж на тоалетна чиния? Настоящата статия би могла да бъде изключително полезна за тези от вас, които все още си нямат и понятие от това как да прикрепят тоалетната към пода. Опитни майстори водопроводчици споделят пред вас най-важната информация в една кратка статия, поднесена от нас по възможно най-разбираем начин, без употребата на сложна терминология и излишна информация. Така че направо към темата.

Най-голямото предизвикателство при монтаж на тоалетна чиния е да я поставите върху гладка и потенциално хлъзгава повърхност, която като цяло не е създадена да държи предмети здраво прикрепени към себе си. В случая плочките са точно такава повърхност.

В това положение тайната на успеха се крие в добре изградената силиконова основа, която ще предпази от евентуално разместване и разклащане на тоалета чиния, а от там, разбира се, ще предпази и от евентуално протичане.

За целта трябва да положите плътна и дебела ивица от силикон върху плочките като силикона трябва съвсем точно да съвпада с контурите на основата на тоалетната чиния. Тоалетната следва да се постави върху предварително подготвения силиконов пръстен на пода.

Така ще се избегне движение на едната или на другата страна, което би могло да счупи восъчното уплътнение. Това пък от своя страна ще помогне да се предотврати протичане и пропускане на вода от тоалетната и няма да се стигне до образуване на локви под тоалетната и до по-сериозни последици в бъдеще като например до загниване на пода.

Монтаж на тоалетна чиния

Някои специалисти често при монтаж на тоалетната чиния първо поставят нея, а чак след това поставят тънък слой силикон. Понякога и това може да свърши работа, но не винаги е достатъчно, за да се осигури стабилност и здраво прикрепване към пода. По-добре е обаче да действате така:

1. Първо поставете тоалетната чиния без силиконовото уплътнение и просто очертайте външните стени на тоалетната чиния.

2. След това премахнете тоалета и нанесете плътно и обилно количество силикон следвайки предварително очертаните контури.

3. Накрая поставете восъчното уплътнение и монтирайте тоалетната чиния на място.

4. След поставянето седнете с цялата си тежест върху новопоставената тоалетна чиния, за да се получи добро сцепление между силикона и чинията.

5. Накрая можете да почистите изтласкания на страни силикон с хартиена кърпа, която след това да изхвърлите. Скоро след това вашият нов тоалет ще бъде функционален и здраво прикрепен към пода.

Подобна техника за монтаж на тоалетна чиния може да ви обещае много по-добри резултати и много по-голяма прецизност на извършената работа. Това е всъщност един добър начин да закрепите вашата чиния здраво за пода, без да се тревожите, че всяко леко движение настрани може да нанесе щети върху нея.

А може би се нуждаете от професионално отпушване на тоалетна чиния?

Монтаж на тоалетна чиния
4.3 (85%) 44 глас[а]

Ламинат и ламиниран паркет