Как да отпушим запушена с мазнина мивка

Предполагам, че на всеки един му се е случвало да изживее онзи неприятен момент, резултат от запушената мивка у дома. Когато това се случи, всички членове на семейството започват да си прехвърлят отговорността един на друг, също като горещ картоф.

Винаги, когато чуем за запушен канал, в главата ни моментално изплуват мръсни тръби, трудоемко разглобяване, куп мръсотия, с която трябва да се преборим и какво ли не още. В тази статия ще ви споделим няколко основни съвета, относно отпушването на тръбите в кухнята, банята или тоалетната.

Как да отпушим мивката с подръчни средства

За някой, може би, това, което ще кажем, ще им се стори наистина странно, но е факт. Когато температурите навън са изключително ниски, то това води до запушване на тръбите не с друго, а с остатъци от сапун.

Как се получава този дефект ли?Ако често използвате мивката, но си служите единствено със студена вода, то тогава сапунът започва да се наслоява по тръбите, докато не дойде един момент, в който водата почти не може да преминава през тях. Този момент ни напомня, че е настъпило времето, когато трябва да вземем нещата под свой контрол и да се справим с проблема.

Друг случай, при който лесно би могла да се запуши мивката в кухнята е, следният. Ако през зимата изсипвате остатъци от храна в нея, но не пускате горещата вода, която да ги разгради, то вие си осигурявате перманентно запушен канал.

Може би някой от вас помнят как когато оставят купа с храна в хладилника или на терасата, ако навън е студено, то мазнината се втвърдява до такава степен, че единствено можете да я премахнете, разрязвайки я с нож. Ето това се случва и с вашите тръби в кухнята.

Ако не разполагате с излишни средства, които да инвестирате в услугите на ВиК специалист, то за вас съществуват няколко начина за справяне с проблема. Можете да пуснете горещата вода и да оставите да тече в продължение на няколко минути.

Не ви гарантираме, че резултатът ще е задоволяващ, но все пак нищо не пречи да пробвате. За по-ефективен резултат използвайте вряла вода. Ако забележите, че тя започва да се оттича, то това значи, че действията ви са възнаградени с успех.

Разбира се, съществуват и много други методи, които хората използват за отпушване на канали. Ние обаче ви съветваме да се доверите на добър водопроводчик, чиито опит и умения ще ви гарантират не само дълготраен резултат, но и бързо, качествено и коректно изпълнение на услугата.

Как да отпушим запушена с мазнина мивка
3.5 (70%) 2 глас[а]

Интериорни решения Sunrise